Houd me vast

Wat is ‘Houd me Vast’?

‘Houd me Vast’ is een effectief, kortdurend programma voor stellen, waarin stap voor stap gewerkt wordt aan een emotioneel meer veilige verbinding.
De basis heeft een heldere structuur, met o.a. een boek, filmpjes en huiswerkopdrachten. Een soort ‘lightversie’ van EFT-relatietherapie. Je kunt het vergelijken met 7 relatietherapiesessies.
Het proces is hetzelfde, alleen loop je er veel sneller doorheen. Je hoeft je issues niet met de groep te delen. De praktijkopdrachten werk je samen met je partner uit, onder begeleiding van één van onze relatietherapeuten.

Voor wie is ‘Houd me Vast’?

Willen jullie je relatie verdiepen en verrijken? Heeft je relatie een boost nodig? Is de sprankeling weg? Zijn jullie in de loop der jaren de verbinding tussen elkaar langzaam maar zeker aan het verliezen? Of willen jullie leren hoe jullie je herhalende ruzies kunnen stoppen?

‘Houd me Vast’ is erg geschikt voor stellen waarbij relatieproblemen niet overweldigend groot zijn en die het beste uit hun relatie willen halen. Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting. Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze training echt iets voor jullie.

Het is ook aan te raden voor jonge stellen die overwegen te gaan trouwen of samenwonen. Door dit weekend leer je elkaar veel beter kennen. Je leert o.a. om te gaan met wat een goede hechtingsrelatie in de weg kan staan.

Wat zijn de effecten van ‘Houd me Vast’?

Vele duizenden stellen zijn jullie voorgegaan met dit programma. Uit onderzoek is gebleken dat de tevredenheid over de relatie werkelijk groter is na afloop van de training. Stellen ervaren een sterkere band met elkaar en hebben minder conflicten. De partners begrijpen zichzelf en de ander beter. Hierdoor is er ook meer ruimte voor de verschillende emoties. Er wordt meer harmonie in de relatie en afstemming op elkaar in de dagelijkse activiteiten ervaren.

Houd me Vast

Dit zijn de datums waarop de “Houd me Vast” weekenden gepland staan:

Datum: 
– 22-24  maart 2024  (vrijdagavond t/m zondagmiddag)
– 20-22 september 2024 (vrijdagavond t/m zondagmiddag)
Prijs: € 1150,- per echtpaar

Data 2025:
24 januari t/m 26 januari 2025 (vrijdagavond t/m zondagmiddag)
21 maart t/m 23 maart 2025 (vrijdagavond t/m zondagmiddag)
3 oktober t/m 5 oktober 2025 (vrijdagavond t/m zondagmiddag)
Prijs per echtpaar volgt nog.


 

Welke onderwerpen komen aan bod?

Vaste onderwerpen die jullie met elkaar zullen bespreken zijn:

– liefde en hechting
– emoties
– terugkerende patronen
– ruzies stoppen
– verbindende gesprekken
– vergeving van pijnplekken
– liefde en seks
– veiligheid in je relatie
– onderling vertrouwen

Ons Team

Het team van Redwoods People Services, een praktijk voor (relatie-) therapie, coaching en supervisie staat jullie ter beschikking:
Cris en Michelle van Dusseldorp
Joost de Wolf
Mariëlle Kattouw
Alle vier EFT-advanced relatietherapeut, we hebben er nu al enorm veel zin in!

Reacties van deelnemers:

"Een intensief en leerzaam programma, met nuttige take away’s. Behulpzame en liefdevolle begeleiding, waardoor wij waardevolle ontdekkingen hebben gedaan om onze relatie verder te verdiepen en nog meer verbinding te ervaren met elkaar."
"Een prachtig programma en moment om elkaar beter te gaan begrijpen. Ons huwelijk heeft een boost gekregen .We kunnen het iedereen aanbevelen."
"Een weekend focus op elkaar en jullie huwelijk, er samen weer voor gaan, moeilijke dingen veilig en verbindend bespreekbaar maken; dat is een EFT weekend."
"Het was een intensief, maar vooral bijzonder weekend. We hebben elkaar echt dieper mogen leren kennen, waardoor er meer verbinding is ontstaan! De lessen en begeleiding vanuit Redwoods People Services sloot goed bij ons aan."
"Mijn vermogen trainen om tijdens een (on)plezierige situatie met mijn partner, betrokken te blijven zonder grip te verliezen."
Vorige
Volgende

Opgave

Geef je zo snel mogelijk op, want vol is vol. Mocht het weekend van je voorkeur al vol zitten kan je op de wachtlijst gezet worden voor dat weekend of je meld je direct aan voor het volgende weekend. Bij aanmelding dien je een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag te voldoen. Daarbij zijn de algemene- en annuleringsvoorwaarden van kracht. De overige 50% wordt na een te houden intake met één van ons in rekening gebracht. Na aanmelding krijgen jullie daar meer informatie over. Voor opgave voor een weekend in 2025 zal de tweede factuur iets hoger zijn, aangezien het tarief voor 2025 nog moet worden vastgesteld. 
Translate »

Natuurcoaching

Tweedaage

retraite

GEZONDE
EVENWICHTIGE
GROEI

op zaterdag 24 juni en 23 september 2023

GEZONDE
EVENWICHTIGE
GROEI

op zaterdag 24 juni en 23 september 2023

Inschrijven: "de leergroep"

Bestel hier de behoefteschijf

Door het formulier hieronder in te vulllen bestel je de behoefte schrijf. De behoefteschijf wordt geleverd inclusief een bedrukking van het eigen bedrijfslogo.

De behoefte schrijf

Ook voor collega’s

Redwoods therapeuten zijn er niet alleen voor de cliënt/consument, maar ook voor jou als collega-therapeut, coach of trainer. Wil jij investeren in jouw kennis en ook gebruikmaken van de door ons ontwikkelde tools? Wellicht dat de emotiewijzer of de behoefteschijf passen bij jouw werkwijze en jou ondersteuning kunnen bieden.

De behoefte schijf

De behoefteschijf is een kleed in de vorm van een schijf met daarop vijf soorten menselijke behoeften vermeld. De behoefteschijf kan je helpen om in allerlei situaties te zoeken naar datgene waar jij (of de ander met wie je spreekt) nu precies behoefte aan hebt. Wij gebruiken het kleed tijdens coaching, therapie en trainingen samen met de emotiewijzer (hyperlink).
De behoefteschijf die gedrukt is op een doek is er in de afmetingen 1 bij 1 meter en 2 bij 2 meter. Jouw eigen logo of het logo van jouw bedrijf of organisatie kan er ook op gedrukt worden, zodat het een gepersonaliseerd doek is.

Surfen op emotionele golven

 
Gevoelens en emoties zijn de richtingsaanwijzers van onze behoeftes. Ze laten ons weten dat we iets missen en ze helpen ons ‘ont’dekken wat dat gemis is. Als we de golf van emotie volgen, of beter gezegd ‘surfen’ op die golf, kunnen we erachter  komen waar we behoefte aan hebben. Dat klinkt simpel, maar de praktijk is weerbarstig. Mensen ervaren regelmatig hun behoeftes – en met name psychische, existentiële en spirituele behoeftes vaak als ondoorgrondelijk en ongrijpbaar. Soms zijn ze zelfs gewoonweg te kwetsbaar om te voelen.

Wat kan je met de emotiewijzer doen?

De zeven kleurige blokken van de emotiewijzer staan voor de verschillende emoties. Iemand kan ernaar wijzen om aan te geven hoe hij zich op dat moment voelt. Hij kan de emotieblokjes in zijn handen nemen terwijl hij er over praat. De blokken met gezichtsuitdrukkingen helpen hem zijn emoties te sorteren en benoemen en emoties krijgen zo een naam. Er kan dan vervolgens ook over gecommuniceerd worden. En dat is mooi, want goede communicatie over emoties verbindt mensen met elkaar en leert ze elkaar te begrijpen.

In de gesprekken die zo ontstaan kunnen mensen samen zoeken naar welke behoefte er op 
het spel staat (zie behoefteschijf (hyperlink). Dat helpt om beter bij elkaar aan te sluiten: samen te zoeken naar wat nodig is om in die behoefte te voorzien of de oorzaak te vinden waardoor de behoefte onvervuld blijft. Emoties en de daaraan gekoppelde behoeften helpen mensen om dicht bij hun eigen kern te komen en te blijven. Je kunt de emotiewijzer zo diep of oppervlakkig inzetten als je wilt, maar er is één ding wat deze juist niet doet en dat is emoties uit de weg gaan of doen alsof ze niet bestaan.

Is de emotiewijzer iets voor jou of jouw praktijk?

Kortom, ben jij coach, therapeut of trainer? Werk jij met mensen, en dit kunnen volwassenen of kinderen zijn? Dan helpt de emotiewijzer om emoties te voelen, om ze uit te leggen aan mensen, om contact te leggen tussen mensen én hun emoties en om ze te helpen deze onder woorden te brengen. Voor jou als coach, therapeut of trainer helpt de emotiewijzer jou ook om te ontdekken wat er te voelen is, om de energie en de richting die er in emoties zit te leren benutten en hoe je deze door kan sturen in de richting van je doelen en behoeftes. Ook helpt het je, je nog beter te kunnen verbinden met de mensen voor en met wie je werkt.

De emotiewijzer

Ook voor collega’s

Redwoods therapeuten zijn er niet alleen voor de cliënt/consument, maar ook voor jou als collega-therapeut, coach of trainer. Wil jij investeren in jouw kennis en ook gebruikmaken van de door ons ontwikkelde tools? Wellicht dat de emotiewijzer of de behoefteschijf passen bij jouw werkwijze en jou ondersteuning kunnen bieden.

De emotiewijzer

Redwoods therapeut Michelle van Dusseldorp heeft samen met Harry van de Pol de emotiewijzer ontwikkeld. Een hulpmiddel dat wij zelf bij coaching, therapie en trainingen inzetten zodat mensen beter hun emoties leren kennen, leren te accepteren en ze ook te benutten. De emotiewijzer geeft inzicht, biedt overzicht en geeft houvast. Ook maakt het gebruik van de emotiewijzer emoties luchtiger, begrijpelijker en helpt de wijzer om er makkelijker over te kunnen praten. ondersteuning kunnen bieden.

Wat is de emotiewijzer?

De emotiewijzer wijst aan welke soorten emoties er zijn. Emoties worden vaak ervaren als diffuus, ongrijpbaar, en soms ook spannend. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn want iedereen gaat met emoties op zijn of haar eigen manier om en de beleving van emoties is heel persoonlijk. De emotiewijzer vraagt aandacht voor emoties omdat deze de communicatie kunnen belemmeren, maar als je er goed mee omgaat juist ook kan verbeteren.

De emotiewijzer laat zien dat er 7 basis emoties zijn. Alle gevoelens en emotionele
belevingen bestaan uit een mengvorm van deze 7 basis emoties. De 7 blokjes symboliseren de basis emoties en staan op een balkje (de behoeftebalk). Dit verwijst naar het feit dat er onder elke emotie, of cluster aan emoties, een menselijke behoefte schuilgaat. Emoties wijzen je de weg naar waar je op dat moment behoefte aan hebt. 

Die behoefte zie je (in tegenstelling tot de emotie zelf) aan de buitenkant niet, maar is van 
binnen wel aanwezig. De emotiewijzer nodigt mensen dus uit om te zoeken naar wat ze voelen en te ontdekken naar welke behoefte die emotie verwijst. De zeven blokjes hebben dan ook de vorm van een pijl.

Wat kan je met de emotiewijzer doen?

De zeven kleurige blokken van de emotiewijzer staan voor de verschillende emoties. Iemand kan ernaar wijzen om aan te geven hoe hij zich op dat moment voelt. Hij kan de emotieblokjes in zijn handen nemen terwijl hij er over praat. De blokken met gezichtsuitdrukkingen helpen hem zijn emoties te sorteren en benoemen en emoties krijgen zo een naam. Er kan dan vervolgens ook over gecommuniceerd worden. En dat is mooi, want goede communicatie over emoties verbindt mensen met elkaar en leert ze elkaar te begrijpen.

In de gesprekken die zo ontstaan kunnen mensen samen zoeken naar welke behoefte er op 
het spel staat (zie behoefteschijf (hyperlink). Dat helpt om beter bij elkaar aan te sluiten: samen te zoeken naar wat nodig is om in die behoefte te voorzien of de oorzaak te vinden waardoor de behoefte onvervuld blijft. Emoties en de daaraan gekoppelde behoeften helpen mensen om dicht bij hun eigen kern te komen en te blijven. Je kunt de emotiewijzer zo diep of oppervlakkig inzetten als je wilt, maar er is één ding wat deze juist niet doet en dat is emoties uit de weg gaan of doen alsof ze niet bestaan.

Is de emotiewijzer iets voor jou of jouw praktijk?

Kortom, ben jij coach, therapeut of trainer? Werk jij met mensen, en dit kunnen volwassenen of kinderen zijn? Dan helpt de emotiewijzer om emoties te voelen, om ze uit te leggen aan mensen, om contact te leggen tussen mensen én hun emoties en om ze te helpen deze onder woorden te brengen. Voor jou als coach, therapeut of trainer helpt de emotiewijzer jou ook om te ontdekken wat er te voelen is, om de energie en de richting die er in emoties zit te leren benutten en hoe je deze door kan sturen in de richting van je doelen en behoeftes. Ook helpt het je, je nog beter te kunnen verbinden met de mensen voor en met wie je werkt.